laks
Fiskekaker med inspirasjon fra Thailand
Asiatiske fiskekaker med laks er digg! Del laksefileten i biter og smak til med chili, ingefær, vårløk og kokosmelk. Form kaker og stek dem i pannen. Server de nystekte fiskekakene med dipp med chili, koriander og hvitløk.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 glaksefilet (uten skinn og bein, delt i biter)
en halv stkrød chili (i biter)
1 dlrevet ingefær
1 sssitronsaft
1 stkeggeplomme
3 stkvårløk (finhakket)
1 tssalt
1 sspotetmel
2 dlkokosmelk
Dippsaus:
2 dlsøt chilisaus
2 sskoriander (finhakket)
2 feddhvitløk (finhakket)
en halv stklime (saften av)
Fremgangsmetode
Kjør laks, chili, ingefær, sitronsaft, eggeplomme, vårløk og salt i food processor. Ha i potetmel. Spe med kokosmelk.
Form farsen til fiskekaker og stek dem i olivenolje i en middels varm stekepanne.
Bland ingrediensene til sausen.
Smaker godt med dampet ris og frisk salat ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆