Til hovedinnhold
laks

Fiskekaker med inspirasjon fra Thailand

Asiatiske fiskekaker med laks er digg! Del laksefileten i biter og smak til med chili, ingefær, vårløk og kokosmelk. Form kaker og stek dem i pannen. Server de nystekte fiskekakene med dipp med chili, koriander og hvitløk.

Fiskekaker med inspirasjon fra Thailand. Fiskekaker laget av laks servert på lys tallerken med chili, lime, ferske urter og dip i en skål.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

500glaksefilet (uten skinn og bein, delt i biter)

en halvstkrød chili (i biter)

1dlrevet ingefær

1sssitronsaft

1stkeggeplomme

3stkvårløk (finhakket)

1tssalt

1sspotetmel

2dlkokosmelk

Dippsaus:

2dlsøt chilisaus

2sskoriander (finhakket)

2feddhvitløk (finhakket)

en halvstklime (saften av)

Fremgangsmetode

Kjør laks, chili, ingefær, sitronsaft, eggeplomme, vårløk og salt i food processor. Ha i potetmel. Spe med kokosmelk.
Form farsen til fiskekaker og stek dem i olivenolje i en middels varm stekepanne.
Bland ingrediensene til sausen.
Smaker godt med dampet ris og frisk salat ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit