laks
Grill Perfekt laksefilet med estragon-beurre blanc og rød paprika- og auberginekompott
Vi utfordret Revierhavnen kro til å utvikle en rett med et Grill Perfekt-produkt som hovedingrediens. Resultatet ble en perfekt sommerrett med fransk-norske smaker.
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkCoop Grill Perfekt Laksefilet
1 pkasparges
Aluminiumsfolie
Estragon-beurre blanc:
1 potteestragon (fersk)
2 og en halv dlfløte
250 gmeierismør
pepper
Rød paprika- og auberginekompott:
2 stkrøde paprika
1 stkaubergine
1 stkgul løk
3 feddhvitløk
2 tsspisskummen
olivenolje (til steking)
Fremgangsmetode
Estragon-beurre blanc
Kok fløte og estragonblader på lav varme til sausen er noe redusert.
Slå av varmen og tilsett smør. Rør til smøret er smeltet og sausen har fin konsistens.
Smak til med kvernet pepper.
Rød paprika- og auberginekompott
Smør paprika og aubergine med olje. Stikk noen hull i auberginen med en kniv.
Grill dem under lokk til de er myke og møre.
Fjern paprikaskallet (det skal være lett å fjerne) og frøene. Del auberginen i to på langs, og skrap ut innmaten. Kutt alt i små bitter.
Hakk løk og hvitløk, og fres det sammen i litt olivenolje.
Tilsett spisskummen, paprika og aubergine. Kok i 5 minutter under omrøring.
Laks og asparges
Grill laksefileten med skinnsiden ned og dekk med aluminiumsfolie. Pass på at varmen ikke er altfor høy.
Kutt av bunnen til aspargesene (ca. to cm). Skrell og smør de med litt olivenolje. Legg på grillen i 2 minutter.
Server laks og asparges sammen med estragon-beurre blanc og rød paprika- og auberginekompott.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆