laks
Grillet laks med eksotisk avokado- og mangosalsa
Grillet laks med eksotisk avokado- og mangosalsa er smaken av varme sommerdager. Og best av alt er at det deilige grillmåltidet er klart på en halvtime!
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stklaksefilet (med skinn)
1 tsgrovt flaksalt
1 tsnykvernet pepper
2 stksitroner (delt i to)
1 ssrapsolje
Avokado- og mangosalsa:
1 stkmango (i små terninger)
1 stkavokado (i små terninger)
1 stkrød chili uten frø (finhakket)
en halv stklime (kun revet skall)
1 sslimesaft
en halv tsgrovt flaksalt
en halv tspepper
2 ssfersk koriander
Fremgangsmetode
Varm opp grillen. Det er en fordel å ha soner for direkte og indirekte varme.
Tørk laksestykkene godt med tørkepapir. Krydre med salt og pepper.
Pensle grillristen med litt rapsolje og legg laksestykkene med skinnsiden ned på den delen av grillen som ikke har direkte varme under.
Løft laksefiletene forsiktig fra langsidene etter et par minutter, slik at du kjenner at de ikke er svidd fast. La fisken grille i ca. 20 minutter.
Del sitronene i to og legg på grillen med snittflaten ned. La sitronene ligge på indirekte varme i ca. 15-20 minutter.
Avokado- og mangosalsa
Del mangoen langs den store steinen og fjern skinnet. Skjær i små terninger og ha i en bolle.
Del avokado i to, ta ut steinen og bruk en spiseskje til å skrape ut fruktkjøttet. Skjær i små terninger og ha i bollen.
Rens chilien for frø og skillevegger (det er der styrken ligger), finhakk og bland sammen med resten.
Vask limeskallet godt og riv på fint rivjern. Tilsett limeskallet sammen med nypresset limesaft. Rør om og smak til med litt salt, pepper og fersk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆