laks
Grillet laks med kremet brokkoli
Grillet laks med kremet brokkolisalat er en lett og rask sommermiddag, som smaker kjempegodt!
8min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stklaksefileter med skinn
2 ssolivenolje
en halv tssalt
en halv tspepper
Salat:
en halv stkbrokkoli
en halv stkblomkål
2 dlmajones
1 sssukker
2 sseddik
100 gbacon
1 stkrødløk
1 pkrosiner
40 gristede pinjekjerner
4 ssfinhakket persille
Fremgangsmetode
Pensle laksefiletene med olje og krydre med salt og pepper.
Fyr opp grillen og grill laksen med skinnsiden ned, sett på lokk og la grille i ca. 6 minutter eller til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 8 min.
Er grillen for varm kan du flytte laksen over på indirekte sone etter halve grilltiden og grille den videre på lav varme.
Rens blomkål og brokkoli, og del i små buketter.
Visp sammen majones, sukker og eddik.
Bland sammen brokkoli, blomkål, majonesdressing, sprøstekt bacon, rosiner, rødløk, pinjekjerner og finhakket persille.
Servér grillet laks med blomkål- og brokkolisalat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆