laks
Laks i folie med grønnsaker og urtedressing
Fisk og grønnsaker i samme pakke er perfekt for grilling i hagen, og til å ta med ute på tur. Med laks i folie har du lettvint og smakfull sommermat som er klar på en halvtime.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Laks i folie:
4 stklaksefileter (ca. 150 gram per person.)
6 stkpoteter (i tynne skiver)
4 stkvårløk (i biter)
200 gsukkererter
2 tsgrovt flaksalt
1 tspepper
Urtedressing:
1 dlcrème fraîche (eller seterrømme)
50 gSnøfrisk naturell
2 feddfinhakket hvitløk
1 sshakket fersk dill
en halv tssitronsaft
en fjerdedel tsgrovt flaksalt
Fremgangsmetode
Varm opp grillen med en sone for direkte varme og en sone for indirekte varme. Skal du steke laksepakken i ovnen setter du denne på 220 grader, eller 200 grader varmluft.
Del potetene i tynne skiver og vårløken i 2-3 cm lange biter.
Fordel potetskivene, vårløk og sukkererter på ark med aluminiumsfolie. Bruk et ark pr. porsjon.
Legg laksefiletene på grønnsakene og krydre med salt og pepper.
Pakk folien rundt fisken og grønnsakene, til du har en tette pakke. Legg laksepakkene på grillen, med sømmen opp, over indirekte varme. Grill i 15-20 minutter, til potetskivene er møre og laksen er ferdig.
Urtedressing
Rør sammen crème fraîche, Snøfrisk, finhakket hvitløk og dill til en frisk dressing. Smak til med sitronsaft og salt.
Server laksepakken med urtedressingen, sitronbåter og en enkel grønn salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆