laks
Laks i ovn med grønnsaker og ris
Saftig laks i ovn servert med grønne grønnsaker og ris smaker godt i en travel hverdag.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 glaksefilet i skiver uten skinn og bein (fersk)
1 stkhvitløksfedd
en halv stksitron
en halv dlsoyasaus
1 sssmør
3 dlris, ukokt
1 pkferdig kuttede wokgrønnsaker, eller i stedet: 1 stk brokkoli, 1 stk grønn paprika, ½ stk purre
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader. Del 1 brokkoli, 1 grønn paprika og 1/2 purre i biter (eller bruk 1 pose ferdig kuttede grønnsaker).
Legg grønnsakene i en ildfast form, press 1 hvitløkfedd i og press saft fra 1 sitron over. Legg 800 g laksefilet i skiver på toppen.
Hell over ½ dl soyasaus og legg på 1 ss smør. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken og server til lakseformen.
Tips! Ristede mandelflak, andre nøtter eller sesamfrø smaker kjempegodt til denne retten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆