laks
Laks med aubergine og harissa
Elsker du sashimi, men har lyst på litt mer spennende smaker? Kombinasjonen av sterk harissa, salt kapers, søte rosiner og rå laks gjør denne retten helt magisk!
20min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600 glaksefilet uten skinn og bein (sushikvalitet)
1 stkaubergine
2 sskapers
2 ssrosiner
8 sstyrkisk yoghurt
en halv stksitron (saft og finrevet skall)
2 tsharissa (ferdig på glass eller hjemmelaget)
1 håndfullfrisk mynte
1 håndfullfrisk koriander
Dette trenger du til hjemmelaget harissa:
1 poseguajillo-chili
1 poseancho-chili
en halv tskarve
en fjerdedel tskorianderfrø
en fjerdedel tsspisskummen
3 ssextra virgin olivenolje (evt. litt mer)
1 tsflaksalt
5 feddhvitløk (grovhakket)
1 stksitron (saften)
Fremgangsmetode
Start med å lage harissa: Legg de tørkede chiliene i bløt i 30 minutter. Hakk dem så grovt. Støt krydderene og ha dem og resten av ingrediensene til harissaen i en blender. Miks til en fin paste og oppbevar i et lufttett glass i kjøleskapet.
Grill auberginen til den er sort utenpå og myk inni. Skrap av det brente (du kan bruke det hvis du ønsker mer røyksmak). Blend til en puré.
Skjær laksen i så små terninger som du klarer. Tilsett litt harissa, sitronsaft og halvparten av auberginpuréen. Bland forsiktig.
Legg dette på et fint fat og bland inn grovhakket kapers og grovhakkede rosiner.
Små klatter med yoghurt, sitronskall og noen friske urter som mynte og koriander passer fint på toppen av retten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆