laks
Laks med hjemmelaget teriyakisaus
Prøv en ny type grillsaus på laksen! Teriyakisaus er overraskende enkel å lage selv og gjør laksen glinsende deilig med vidunderlig smak.
50min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til hjemmelaget teriyakisaus:
2 dlsoyasaus
2 ssvann
2 ssriseddik
1 sssesamolje
3 ssbrunt sukker
3 sshonning
1 feddfinhakket hvitløk
1 ssfinrevet ingefær
1 tsbakepulver (valgfritt)
Dette trenger du til laks med avokado og mango:
200 gris
1 tssalt
800 glaksefilet
1 pkedamamebønner
1 ssnøytral olje
2 stkavokadoer
1 stkmango
1 stklime
2 stilkervårløk
1 håndfullkoriander
1 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra hvitløk, ingefær og bakepulver i en liten gryte og varm opp over lav temperatur.
Finhakk eller rasp hvitløken og ingefæren og ha i sausen. La sausen redusere i ca. 10 minutter.
Om du ønsker en tykkere saus kan du vispe inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det hele sammen og la det stå og tykne på kjøkkenbenken.
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon! Sausen kan oppbevares i kjøleskap i opptil en uke, eller fryses ned.
Slik lager du laks med teriyakisaus, mango og avokado
Kok ris som anvist på pakken i saltet vann.
Del laksen i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form. Hell litt av teriyakisausen og stek i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.
Halvveis inn i stekeperioden tar du ut laksen og pensler et nytt lag teriyakisaus. Du kan gjenta dette et par ganger til hvis du vil.
Fres edamamebønnene i litt nøytral olje til de er litt gylne.
Del mango og avokado i tynne skiver, og skvis limesaft over så det holder seg friskt. Finhakk vårløken.
Server teriyakilaksen med ris og grønnsakene. Topp med vårløk, koriander og sesamfrø. Hell gjerne ekstra av den deilige sausen over retten!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆