laks
Laks med kremet avokadosalat og stekt tomat
Laks og avokado er en fantastisk smakskombinasjon som nesten ingenting kan slå.
12min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 glaksefilet (med skinn)
4 tsfiskekrydder
1 ssolivenolje
2 stkhele tomater
Kremet avokadosalat:
2 stkavokadoer
4 ssgresk yoghurt
2 ssmajones
1 buntfrisk koriander
1 klypesalt
1 klypepepper
1 stklime (kun saften)
Fremgangsmetode
Skrap fiskeskinnet fritt for skjell, del fisken i fire, pensle med olivenolje og dryss godt med krydder på skinnsiden.
Stek fisken på høy varme med skinnsiden ned. Snu fisken og sett pannen til side og la den trekke ferdig under lokk.
Del tomatene i to, drypp olivenolje på dem og stek raskt på begge sider.
Kremet avokadosalat
Finhakk koriander, og rør sammen med gresk yoghurt og majones. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Vask og tørk avokado, og del i to. Bruk en skje til å fjerne kjøttet fra skallet, og skjær kjøttet i biter.
Rør avokadobitene inn i majonesblandingen, og servér.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆