Til hovedinnhold
laks

Ovnsbakt laks i rød curry

Dette er en herlig asiatisk vri på fiskemiddagen. Bak laks i ovnen sammen med masse ferske grønnsaker, kokosmelk og currysaus. Topp gjerne med hakkede peanøtter og koriander og server ris ved siden av.

Ovnsbakt laks i currysaus toppet med koriander, i en ildfast form med ris i en bolle og peanøtter i en liten skål i bakgrunnen

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2pkCoop laksefilet 500 g

2stkgulrøtter

1stkgrønn squash

2dlkokosmelk

1dlgrønnsaksbuljong

2tsSanta Maria Red Curry Paste (1-2)

2stkvårløk

1ssolivenolje

Litt Extra:

1posekokt ris

1håndfullpeanøtter

1klypefrisk koriander

Fremgangsmetode

Skru stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form.
Skrell gulrøttene og skyll squashen.
Skjær gulrøtter og squash i tynne skiver og legg dem i den ildfaste formen.
Gni fisken inn med olivenolje, salt og pepper og legg den på toppen av grønnsakene.
Kok opp kokosmelk og grønnsaksbuljong og tilsett 1-2 ts curry paste. La det koke 3-4 minutter.
Hell sausen over fisken og grønnsakene og topp med finsnittet vårløk.
Sett formen i ovnen i ca. 15 minutter til fisken har en lett rosa kjerne.

Litt Extra

Server med kokt ris, peanøtter og frisk koriander

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit