laks
Ovnsbakt laks i rød curry
Dette er en herlig asiatisk vri på fiskemiddagen. Bak laks i ovnen sammen med masse ferske grønnsaker, kokosmelk og currysaus. Topp gjerne med hakkede peanøtter og koriander og server ris ved siden av.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 pkCoop laksefilet 500 g
2 stkgulrøtter
1 stkgrønn squash
2 dlkokosmelk
1 dlgrønnsaksbuljong
2 tsSanta Maria Red Curry Paste (1-2)
2 stkvårløk
1 ssolivenolje
Litt Extra:
1 posekokt ris
1 håndfullpeanøtter
1 klypefrisk koriander
Fremgangsmetode
Skru stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form.
Skrell gulrøttene og skyll squashen.
Skjær gulrøtter og squash i tynne skiver og legg dem i den ildfaste formen.
Gni fisken inn med olivenolje, salt og pepper og legg den på toppen av grønnsakene.
Kok opp kokosmelk og grønnsaksbuljong og tilsett 1-2 ts curry paste. La det koke 3-4 minutter.
Hell sausen over fisken og grønnsakene og topp med finsnittet vårløk.
Sett formen i ovnen i ca. 15 minutter til fisken har en lett rosa kjerne.
Litt Extra
Server med kokt ris, peanøtter og frisk koriander
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆