laks
Ovnsbakt laks med fransk potetsalat
Sør-fransk potetsalat og ovnsbakt laks er en stor smaksopplevelse som er enkelt å få til. Vær litt forsiktig med dijon-sennepen på barnas tallerkener, og lag en nydelig fiskemiddag til hele familien.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkCoop Laksefilet U/Skinn
Fransk potetsalat:
1 kgpoteter
1 stkgul løk
1 pkasparges
1 stkfennikel
1 pottefrisk dill
en halv pottefersk persille
1 og en halv dlolivenolje
2 ssdijonsennep
1 ssflytende honning
en halv stksitron (kun saften)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Kutt løken i båter. Bak laks og løk i ovnen på 180 ˚C i ca. 10-15 minutter.
Fransk potetsalat
Kok potetene til de er gjennomkokte.
Del potetene i to, snitt bunnen av aspargesen om den er tørr, og skjær fennikel i skiver.
Finhakk dill og persille, og rør sammen med olivenolje, dijonsennep, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Vend til slutt poteter, asparges, fennikel og den ovnsbakte løken sammen med dressingen og servér sammen med laksen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆