laks
Ovnsbakt laks med potet- og urtesalat
Laks er blitt høvdingen ved norske middagsbord de siste årene. Er du lei agurksalat og gulrøtter som tilbehør bør du teste denne oppskriften med masse friske urter og aromatisk fennikel.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stklaksefilet uten skinn og bein
Potet- og urtesalat:
1 kgAmandinepoteter
1 stkfennikel
1 pkaspargestopper
1 posesukkererter
en halv buntvårløk
1 pottefrisk dill
en halv pottefrisk persille
Dressing:
2 sssterk sennep (fks. Dijon)
1 ssflytende honning
en halv stksitron (kun saft)
1 og en halv dlolivenolje
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skrell og kok potetene, og sett til side.
Stek laksefiletene i ovnen ved 180 grader i cirka 10 til 15 minutter.
Del grønnsakene i biter, del potetene i mindre biter, og finhakk urtene.
Bland sammen sennep, honning, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Vend sammen grønnsaker, poteter og dressing. Servér sammen med den ovnsbakte laksen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆