laks
Ovnsbakt laks med soltørkede tomater og chèvre
Vil du ha deilig sommermat som også er lettvint å lage, behøver du ikke lete lenger. Ovnsbakt laks er alt du trenger til fjonge hverdagsmiddager, piknik i parken og sesongens mange koldtbord.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 glaksefilet (hel side, med skinn)
80 gsoltørkede tomater i olje
100 gChevre Original Haukeli (eller fetaost, smuldret)
2 sskapers
30 ggrovhakkede valnøtter (ristet)
1 ssflytende honning
1 ssfiskekrydder (Fiskeekspertens Husets fiskekrydder)
en halv tssalt
2 stilkerdill
2 stksitroner (delt i 2)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200˚C. Skrap skinnsiden av fisken med kniv og tørk godt med kjøkkenpapir for å bli kvitt løse skjell. Pensle skinnsiden med nøytral olje og legg i en langpanne eller ildfast form.
Finhakk tomatene og rør sammen med smuldret ost og kapers. Fordel blanding jevnt utover laksefileten.
Fordel ristede valnøtter og flytende honning over laksen. Krydre med dill, fiskekrydder og salt (eller kun salt og pepper).
Stek laksefileten midt i ovnen i 10-15 minutter på 200˚C. Det er bedre at laksen er litt «understekt», ellers kan den bli veldig tørr.
Del sitronene i to og stek i grillpanne med snittsiden ned i ca. 5 minutter.
Server laksefileten og sitronene sammen med potetsalat.
Laksen kan også stekes på grillen. Sørg for at grillristen er ren. Lag en sone med indirekte varme hvor fisken skal ligge.
Pensle grillristen med olje og legg laksefileten med skinnsiden ned, utenfor direkte varme. Ideell temperatur på grillen er ca. 150˚C.
Legg lokk på grillen og la fisken ligge i 10-15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆