laks
Røkelakstartar
Rester av julens røkelaks blir en ekstra fin forrett eller smårett til julebrunsjen. Skjær fisken i små terninger og rør med finhakket rødløk, urter, sennep og rømme.
15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 grøkelaks
1 stkfinhakket rødløk
en halv buntfinhakket gressløk
en halv buntfinhakket dill
2 tssennep
2 ssrømme
2 sssitronsaft
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Fjern skinnet på røkelaksen og skjær fisken i små terninger. Bland laks, rødløk, gressløk, dill, sennep og rømme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Form fire kaker og pynt med gressløk, dill og litt salat. Oppbevar laksetartarene i kjøleskapet frem til servering og server med ristet rugbrød eller loff.
Tips! Server med sprø chips eller brødkrutonger til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆