Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Lakseburger med dilldressing og søtpotetchips

Skal du ha noe kjapt og godt er det bare å hive en lakseburger på grillen. Ingen kan si nei til en saftig lakseburger med deilig tilbehør!

Ingredienser

4 porsjoner

Lakseburgere:

lakseburgere

hamburgerbrød

avokado (i skiver)

salat (etter ønske)

Dressing:

lettrømme

majones

hakket fersk dill

agurk, i små terninger

gul løk (finhakket)

salt

pepper

sitronsaft

Søtpotetchips:

søtpoteter

finrevet sitronskall

salt

chilipulver

solsikkeolje

Fremgangsmetode

Start med å lage dressingen. Bland alle ingrediensene og sett til side.
Lag chipskrydderet ved å blande sitronskall, salt og chilipulver.
Skrell søtpotetene og skjær dem tynt med en mandolin eller siden på et rivjern.
Varm oljen og friter søtpotetskivene i puljer til de er gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Strø forsiktig krydderblandingen over.
Grill lakseburgerne. Varm brødene på grillen.
Monter burgeren ved å legge salat på bunnen av brødet. Så legger du på lakseburgeren, en stor klatt dilldressing, avokadoskiver og brød. Server med søtpotetchips.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆