torsk
Mac and cheese med torsk og bacon
Dette er retten for deg som egentlig ikke liker fisk: Deilig ostesaus, myk makaroni, saftig fisk og sprøtt bacon.
35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gbrosmefilet (eller torsk eller annen hvit fisk, skåret i små terninger)
100 gbacon (i strimler)
500 gmakaroni
6 sssmør i terninger
en halv dlhvetemel
1 klypesalt og pepper
8 og en halv dlhelmelk
8 dlJarlsberg (revet)
2 dlcheddarost (vellagret, revet)
3 dlbrødrasp (fersk)
1 stklaurbærblad
3 stilkerfrisk timian (finhakket)
1 feddhvitløk (presset eller finhakket)
2 tsrevet sitronskall
1 håndfullfinhakket persille
Fremgangsmetode
Kok makaronien til den er al dente (har tyggemotstand).
Skjær fisken i små terninger.
Skjær bacon i strimler og stek det nesten sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.
Varm ovnen til 180 grader.
Smelt smøret. Tilsett mel og visp godt slik at du ikke får klumper. Tilsett litt salt og pepper. Så tilsetter du melken i porsjoner. Visp underveis. Når sausen har begynt å tykne, tilsetter du hvitløk, timian, laurbærblad og sitronskall.
Tilsett osten og la den smelte inn i sausen.
Smak til om du trenger mer salt eller pepper.
Tilsett makaroni og bland godt.
Smør en ildfast form. Legg fisketerninger i bunnen. Hell makaronisausen over. Strø med bacon og brødrasp på toppen.
Stek i ovnen i ca 15 minutter eller til du ser at retten har et fint og gyllent utseende.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆