Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Mac and cheese med fisk og bacon

Dette er retten for deg som egentlig ikke liker fisk: Deilig ostesaus, myk makaroni, saftig fisk og sprøtt bacon.

Mac and cheese med fisk og bacon

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gbrosmefilet (eller torsk eller annen hvit fisk, skåret i små terninger)

100gbacon (i strimler)

500gmakaroni

6sssmør i terninger

en halvdlhvetemel

1klypesalt og pepper

8 og en halvdlhelmelk

8dlJarlsberg (revet)

2dlcheddarost (vellagret, revet)

3dlbrødrasp (fersk)

1stklaurbærblad

3stilkerfrisk timian (finhakket)

1feddhvitløk (presset eller finhakket)

2tsrevet sitronskall

1håndfullfinhakket persille

Fremgangsmetode

Kok makaronien til den er al dente (har tyggemotstand).
Skjær fisken i små terninger.
Skjær bacon i strimler og stek det nesten sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.
Varm ovnen til 180 grader.
Smelt smøret. Tilsett mel og visp godt slik at du ikke får klumper. Tilsett litt salt og pepper. Så tilsetter du melken i porsjoner. Visp underveis. Når sausen har begynt å tykne, tilsetter du hvitløk, timian, laurbærblad og sitronskall.
Tilsett osten og la den smelte inn i sausen.
Smak til om du trenger mer salt eller pepper.
Tilsett makaroni og bland godt.
Smør en ildfast form. Legg fisketerninger i bunnen. Hell makaronisausen over. Strø med bacon og brødrasp på toppen.
Stek i ovnen i ca 15 minutter eller til du ser at retten har et fint og gyllent utseende.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn