laks
Ovnsbakt laks med agurksalat
Dette er norsk tradisjonsmat som både er sunn, og riktig så enkel å lage. Laks blir perfekt stekt når den bakes i ovnen, og en frisk agurksalat hører selvfølgelig med!
15min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Ovnsbakt laks:
4 stkLaksefilet uten skinn i porsjonsstykker (ca. 150 gram per porsjon)
1 tssalt
1 tsnykvernet pepper
en halv stksitron
en halv sssmør eller olje
Agurksalat:
1 stkagurk
1 tshavsalt
1 ssolje
1 sseddik
tre fjerdedeler sssukker
en halv sssitronsaft
Fremgangsmetode
Ovnsbakt laks
Bruk en ildfastform og pensle den med olje eller smør.
Legg laksen i formen, ha over litt sitronsaft og salt/pepper.
Stek i en forvarmet ovn på 180 grader i 10 - 12 minutter.
Agurksalat
Skjær agurken i tynne skiver, bruk gjerne mandolin.
Ha agurken i en bolle, tilsett salt og la det trekk ut vesken. Sil av vesken.
Bland sammen olje, eddik, sukker og sitron. Rør godt. Tilsett det sammen med agurken, rør godt og smak til med sukker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆