ørret
Bakt røye med sitronpoteter
Røye eller ishavsrøye som den også kalles, er flott å steke eller ovnsbake. Server den med poteter med sitron og avokado, og en sprø topping med hasselnøtter, persille og parmesan.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 grøyefilet (delt i 4)
Sitronpoteter:
300 gpoteter
2 stkavokadoer (i tynne skiver)
1 buntkarse (eller spirer, kan også sløyfes)
1 stksitron (skall og saft)
2 ssolivenolje
1 dæsjsalt og pepper
Nøttetopping:
en halv buntpersille
25 gparmesan
3 sshasselnøtter
1 ssolivenolje
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Ha potetene i en gryte med vann og salt, og kok dem møre.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hakk ingrediensene til toppingen sammen. Fordel blandingen over fiskefiletene, og legg filetene i en ildfast form. Bak fisken i ovnen i 10-12 minutter.
Når potetene er ferdigkokt, skjær dem i mindre stykker og vend sammen med avokado, karse/spirer, sitronskall- og saft, olivenolje. Smak til med salt og pepper. Server laksen med lune sitronpoteter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆