Til hovedinnhold
ørret

Bakt røye med sitronpoteter

Røye eller ishavsrøye som den også kalles, er flott å steke eller ovnsbake. Server den med poteter med sitron og avokado, og en sprø topping med hasselnøtter, persille og parmesan.

Bakt røye med sitronpoteter, avokado og sprø topping med urter og nøtter, servert på blå asjett på lyst middagsbord med bestikk ved siden av.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800grøyefilet (delt i 4)

Sitronpoteter:

300gpoteter

2stkavokadoer (i tynne skiver)

1buntkarse (eller spirer, kan også sløyfes)

1stksitron (skall og saft)

2ssolivenolje

1dæsjsalt og pepper

Nøttetopping:

en halvbuntpersille

25gparmesan

3sshasselnøtter

1ssolivenolje

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Ha potetene i en gryte med vann og salt, og kok dem møre.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hakk ingrediensene til toppingen sammen. Fordel blandingen over fiskefiletene, og legg filetene i en ildfast form. Bak fisken i ovnen i 10-12 minutter.
Når potetene er ferdigkokt, skjær dem i mindre stykker og vend sammen med avokado, karse/spirer, sitronskall- og saft, olivenolje. Smak til med salt og pepper. Server laksen med lune sitronpoteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit