ørret
Helstekt ishavsrøye med saltkokte poteter og agurksalat
Å steke hel fisk i ovnen er ikke vanskelig, og resultatet blir både saftig og godt. Den fine, milde ishavsrøyen er en fisk de fleste liker.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkishavsrøye (1 stor eller 2 mindre)
1 tssalt og pepper
1 stkløk (i skiver)
en halv stkfennikel (i tynne skiver)
en halv stksitron (i skiver)
1 ssmeierismør
Saltkokte poteter:
20 stksmåpoteter
2 dlgrovt salt
Agurksalat:
1 stkagurk
1 stkrødløk
4 ssolivenolje
3 ssrødvinseddik
4 stilkerfrisk dill
1 begerfriske bringebær
Fremgangsmetode
Fjern gjellene og vask fisken godt. Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre buken med salt og pepper.
Fyll buken med løk, fennikel og sitron. Legg fisken på dobbel aluminiumsfolie og ha på et par klatter med smør. Pakk fisken godt inn i folien, og stek den midt i ovnen ved 220°C i ca. 20-30 min.
Saltkokte poteter
Ha poteter og salt i en kjele, og dekk med vann. Kok potetene i ca. 15 min eller til de er gjennomkokt. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Agurksalat
Vask agurken og del den på langs. Skjær agurken i lange skiver med en ostehøvel. Skjær løken tynt og la den marinere i en bolle med olje og eddik. Rett før servering vendes agurk, dill og bringebær med løken.
Tips!
Dampet asparges, bønner eller små gulrøtter er perfekt tilbehør til din helstekte ishavsrøye.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆