ørret
Ørret tataki med stekt hjertesalat
«Tataki» er en japansk tilberedningsmåte der fisken stekes eller kokes lynraskt på sterk varme slik at fisken fremdeles er rå på innsiden. Denne versjonen er med spennende krydret ørret, grillet hjertesalat og asparges!
10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
400 gørretfilet (eller laksefilet)
1 klypesalt
1 sshel pepper
1 sskorianderfrø
1 ssfennikelfrø
4 stkhjertesalat
250 gasparges
2 ssnøytral olje til steking
10 bitersyltet ingefær
1 dæsjsoyaolje
3 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Rist hel pepper, korianderfrø og fennikelfrø på middels varme i tørr panne, til det ryker. Knus til pulver i en morter, og sett til side.
Del hver ørretfilet i to, og strø over litt salt.
Varm olje i en panne, og stek fisken raskt på alle sider. Rull fisken i krydderblandingen, og skjær i tynne skiver.
Skyll hjertesalat og asparges, og tørk godt av. Del hjertesalaten i fire, på langs. Snipp av den nederste delen av aspargesen, og skjær den i tynne skiver med en potetskreller.
Stek hjertesalaten kjapt på hver side i pannen, og ha i aspargesskivene helt til slutt, de trenger bare 1-2 minutter steketid.
Legg hjertesalat og asparges på et fat, og legg over ørretskivene.
Skjær den syltede ingerfæren i tynne skiver, og dryss over salaten. Ringle over litt soyaolje, og dryss over sesamfrø.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆