Til hovedinnhold
ørret

Temaki med ørret og sommerens grønnsaker

Temaki- små kremmerhus også kalt sushi rolls, er lett å lage selv. Fyll dem med laks eller ørret, sushiris, chilisaus og grønnsaker, og prøv en morsom vri på vanlig sushi.

Temaki med sommerens grønnsaker, ørret og urter holdes av to kvinnehender med rød neglelakk på fingerneglene.

1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Marinert ørret:

150gørretfilet (eller laks i tynne skiver)

1sssoyasaus

1sssriracha

2stkvårløk (finsnittet)

8tssesamfrø

Til servering:

300gsushiris

4stksushi nori

en halvstkagurk (i tynne skiver)

4stkreddiker (i skiver)

1tswasabi

1sssoyasaus

1håndfullreddikspirer

Fremgangsmetode

Marinert ørret

Del ørretfileten i tynne skiver, og ha i en bolle sammen med soyasaus, sriracha, finsnittet vårløk og sesamfrø.
La ørreten trekke mens du gjør klar ris og grønnsaker.

Servering

Kok risen som vist på pakken. (Riskoker gir best resultat.)
Del noriarkene i to og legg på ca. ½ cm lag med ris. Legg på marinert fisk og strimlede grønnsaker. Rull sammen til 8 små kremmerhus. Topp med spirer, blomster og urter. Server med wasabi og soyasaus.

Tips!

Temakirullene kan også fylles med laks, avokado, vårløk, mango og ristede sesamfrø.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit