ørret
Temaki med ørret og sommerens grønnsaker
Temaki- små kremmerhus også kalt sushi rolls, er lett å lage selv. Fyll dem med laks eller ørret, sushiris, chilisaus og grønnsaker, og prøv en morsom vri på vanlig sushi.
1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Marinert ørret:
150 gørretfilet (eller laks i tynne skiver)
1 sssoyasaus
1 sssriracha
2 stkvårløk (finsnittet)
8 tssesamfrø
Til servering:
300 gsushiris
4 stksushi nori
en halv stkagurk (i tynne skiver)
4 stkreddiker (i skiver)
1 tswasabi
1 sssoyasaus
1 håndfullreddikspirer
Fremgangsmetode
Marinert ørret
Del ørretfileten i tynne skiver, og ha i en bolle sammen med soyasaus, sriracha, finsnittet vårløk og sesamfrø.
La ørreten trekke mens du gjør klar ris og grønnsaker.
Servering
Kok risen som vist på pakken. (Riskoker gir best resultat.)
Del noriarkene i to og legg på ca. ½ cm lag med ris. Legg på marinert fisk og strimlede grønnsaker. Rull sammen til 8 små kremmerhus. Topp med spirer, blomster og urter. Server med wasabi og soyasaus.
Tips!
Temakirullene kan også fylles med laks, avokado, vårløk, mango og ristede sesamfrø.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆