Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Pasta med kamskjell, grønnkål og bringebær

Lyst på en skikkelig digg pastarett? Prøv pasta med stekte kamskjell, smørdampet grønnkål og en frisk bringebær-vinaigrette!

Pasta med kamskjell, grønnkål og bringebær

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

150gfrosne bringebær

2sshakket timian

1sshvitvinseddik

2ssolivenolje

400gspagetti (fersk)

1pkgrønnkål

2sssmør

12stkkamskjell

1klypesalt og pepper

1kurvfriske bringebær

40gparmesan

Fremgangsmetode

Bruker du frosne kamskjell er det viktig å tine dem riktig. Legg kamskjellene i et dørslag med en dyp tallerken under, og la dem tine i kjøleskapet i noen timer, eller over natten.
Mos bringebær og tilsett hakket timian og eddik til bringebærvinaigrette. Varm opp, pisk inn olje og smak til med salt og pepper. Sett til side.
Kok spagetti som anvist på pakken.
Fjern de grove stilkene fra grønnkålen. Kok opp litt vann i en romslig kasserolle (vannet skal akkurat dekke bunnen), tilsett smør og en klype salt. Ha i grønnkålen og la det koke over høy varme til grønnkålen akkurat er mør.
Krydre kamskjellene med salt og pepper. Skjær et rutemønster på begge sider. Stek dem i smør i en varm panne, cirka 1 minutt på hver side.
Felles for alle skalldyr er at de skal ha minimalt med varmebehandling. Stekes de for lenge, blir de seige.
Anrett nykokt spagetti på 4 tallerkener med grønnkål og stekte kamskjell. Drypp med bringebærvinaigrette og pynt med friske bringebær. Ha grovhøvlet parmesan på til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn