Til hovedinnhold
ørret

Tradisjonell rakfisk à la Engebret Café

Skal du servere rakfisk er det kun én måte å gjøre det på. I alle fall ifølge kjøkkensjefen på ærverdige Engebret Café i Oslo.

Tradisjonell rakfisk a la Engebret Café servert på hvit tallerken med klassisk tilbehør som lefser, flatbrød, rømme, kokt potet, rødløk og rødbete.

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

12stkpoteter (mandel- eller ringerikspoteter )

12skiversyltede rødbeter

1stkfinhakket rødløk

800grakfiskfilet (uten skinn og bein, mild, lagret eller vellagret)

8stkpotetlefser

3dlseterrømme

4skiverflatbrød

100gmeierismør (eller setersmør)

1tsnykvernet pepper (etter smak)

Fremgangsmetode

Kok potetene forsiktig med skallet på i 10-12 minutter. Hell av vannet og la potetene dampes tørre.
Finhakk syltede rødbeter og rå rødløk. Ha i hver sine serveringsskåler.
Skyll og tørk rakfiskfileten godt dersom du ønsker mindre lukt.
Skjær rakfiskfileten i ca 2 cm tykke skiver og legg på fat eller fjøl.
Sett alt på bordet eller på kjøkkenbenken og la gjestene forsyne seg selv.

Tips

Forbered så mye som mulig på forhånd, så slipper du å stå på kjøkkenet når gjestene kommer.
Finhakk løk og rødbeter og sett kjølig. Kok potetene ferdige med skallet på. Gjerne dagen før. De avkjølte potetene skrelles før de dampes lune i en kasserolle rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit