ørret
Tradisjonell rakfisk à la Engebret Café
Skal du servere rakfisk er det kun én måte å gjøre det på. I alle fall ifølge kjøkkensjefen på ærverdige Engebret Café i Oslo.
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
12 stkpoteter (mandel- eller ringerikspoteter )
12 skiversyltede rødbeter
1 stkfinhakket rødløk
800 grakfiskfilet (uten skinn og bein, mild, lagret eller vellagret)
8 stkpotetlefser
3 dlseterrømme
4 skiverflatbrød
100 gmeierismør (eller setersmør)
1 tsnykvernet pepper (etter smak)
Fremgangsmetode
Kok potetene forsiktig med skallet på i 10-12 minutter. Hell av vannet og la potetene dampes tørre.
Finhakk syltede rødbeter og rå rødløk. Ha i hver sine serveringsskåler.
Skyll og tørk rakfiskfileten godt dersom du ønsker mindre lukt.
Skjær rakfiskfileten i ca 2 cm tykke skiver og legg på fat eller fjøl.
Sett alt på bordet eller på kjøkkenbenken og la gjestene forsyne seg selv.
Tips
Forbered så mye som mulig på forhånd, så slipper du å stå på kjøkkenet når gjestene kommer.
Finhakk løk og rødbeter og sett kjølig. Kok potetene ferdige med skallet på. Gjerne dagen før. De avkjølte potetene skrelles før de dampes lune i en kasserolle rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆