Mild rakfiskmousse
Rakfisk er en av høstens og vinterens hyggeligste tradisjoner. Den kan også serveres litt utradisjonelt som del av flere retter på bordet.
3t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
en halv stkhakket rødløk
en halv stkpurreløk (hakket)
1 stkrakfiskfilet
1 begerrømme
2 dlfløte
3 platergelatin (bløtlagt)
1 stksitronsaft
1 dæsjsalt
1 dæsjpepper
Fremgangsmetode
Mange har helt klare føringer for hvordan rakfisken skal serveres – om det er med flatbrød eller lefse, med løk eller rødbeter, smør eller rømme.
Men rakfisk kan også brukes på andre måter. Lager du en kremete mousse av mild fisk får du også rakfiskpysene med på laget.
Moussen lager du med mange av de samme ingrediensene som naturlig hører med til et rakfiskmåltid. Her savner du verken løk eller rømme.
Den samme moussen kan også lages med røykt eller gravet laks eller ørret, hvis du heller vil det. Da er det lekkert å pynte med grønn dill og gyllen rogn av laks eller ørret på toppen i tillegg.