Til hovedinnhold
ørret

Mild rakfiskmousse

Rakfisk er en av høstens og vinterens hyggeligste tradisjoner. Den kan også serveres litt utradisjonelt som del av flere retter på julebordet, som her i en deilig rakfiskmousse!

Mild rakfiskmousse servert på steinfat, sammen med flere andre hjemmelagede pålegg på dekket koldtbord til jul.

3t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

en halvstkhakket rødløk

en halvstkpurreløk (hakket)

1stkrakfiskfilet

1begerrømme

2dlfløte

3platergelatin (bløtlagt)

1stksitronsaft

1dæsjsalt

1dæsjpepper

Fremgangsmetode

Skjær rødløk og purre i små ­terninger, og kok dem raskt i vann for å fjerne den rå smaken. Avkjøl.
Del rakfisken i små terninger og bland dem med løk og purre.
Pisk rømme og fløte luftig, og vend inn rakfisk og løk. Vend inn smeltet gelatin og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og fyll moussen i ­former.
Avkjøl i 2-3 timer før servering.

Tips!

Istedet for rakfisk kan du bruke røkt eller gravet laks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit