Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Mild rakfiskmousse

Rakfisk er en av høstens og vinterens hyggeligste tradisjoner. Den kan også serveres litt utradisjonelt som del av flere retter på bordet.

3t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

en halvstkhakket rødløk

en halvstkpurreløk (hakket)

1stkrakfiskfilet

1begerrømme

2dlfløte

3platergelatin (bløtlagt)

1stksitronsaft

1dæsjsalt

1dæsjpepper

Fremgangsmetode

Skjær rødløk og purre i små ­terninger, og kok dem raskt i vann for å fjerne den rå smaken. Avkjøl.
Del rakfisken i små terninger og bland dem med løk og purre.
Pisk rømme og fløte luftig, og vend inn rakfisk og løk. Vend inn smeltet gelatin og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og fyll moussen i ­former.
Avkjøl i 2-3 timer før servering. I stedet for rakfisk, kan du bruke røkt eller gravet laks.

Mange har helt klare føringer for hvordan rakfisken skal serveres – om det er med flatbrød eller lefse, med løk eller rødbeter, smør eller rømme.

Men rakfisk kan også brukes på andre måter. Lager du en kremete mousse av mild fisk får du også rakfiskpysene med på laget.

Moussen lager du med mange av de samme ingrediensene som naturlig hører med til et rakfiskmåltid. Her savner du verken løk eller rømme.

Den samme moussen kan også lages med røykt eller gravet laks eller ørret, hvis du heller vil det. Da er det lekkert å pynte med grønn dill og gyllen rogn av laks eller ørret på toppen i tillegg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn