fisk og sjømat
Rask fiskegrateng med makaroni og ostesaus
Fiskegrateng med makaroni og ostesaus er den beste måten å få fisk i barna. Lag det på en hverdag, for denne er rask.
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 glettsaltet torsk
3 dlmakaroni
1 posehvit saus
7 dlmelk
5 ssrevet ost
1 stkeggplomme
en halv posefrosne erter
4 ssstrøkavring
4 stkgulrøtter
1 stkappelsin
100 gsmør (til servering, kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Kok 3 dl makaroni etter anvisning på pakken. Bland 1 pose hvit saus med 7 dl melk og kok opp. Rør inn 5 ss revet ost når sausen er tyknet og klar. Rør til osten er smeltet inn i sausen. Sett til side og pisk inn eggeplommen.
Sett ovnen på 220 °C. Del 500 g lettsaltet torsk i biter. Bland fisk med ½ pose frosne erter og kokt makaroni i en ildfast form. Hell over ostesaus og dryss 4 ss strøkavring på toppen.
Stek formen i ovnen i 10 minutter.
Riv 4 gulrøtter og press over saften av 1 appelsin. Smelt 100 g smør over svak varme.
Server fiskegrateng med smeltet smør og råkostsalat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆