reker og scampi
Klassisk rekecocktail
Rekecocktail var en stor slager på 70- og 80-tallet. Vi slår et slag for denne klassikeren, med deilig saus basert på hjemmelaget majones.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Rekecocktail:
500 greker
1 stkagurk
6 stkreddiker
2 stksjalottløk
en halv stkmango
en halv stkisbergsalat eller annen grønn salat
1 håndfulldill
Hjemmelaget majones:
1 stkegg
300 mlnøytral olje
en halv tssalt
1 tssennep
1 sssitronsaft
Kremet Cocktailsaus:
1 og en halv dlhjemmelaget majones
1 og en halv dlrømme
2 tsWorcester sauce
1 ssketchup
en fjerdedel tskajennepepper (smak til)
8 skiversylteagurk (smak til)
1 tssitronsaft (smak til)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Hjemmelaget majones
Bruk en beholder som er litt høy og smal, f.eks. et norgesglass eller et målebeger.
Knekk egget forsiktig i og fyll på med de andre ingrediensene.
Sett stavmikseren forsiktig ned i beholderen uten å skru den på.
Når stavmikseren er på plass, rett over eggeplommen, setter du den i gang og hever den forsiktig oppover mens ingrediensene blander seg. Det tar ca 20 sekunder!
I etterkant kan du smake til med mer salt eller sitron, så majonesen blir etter din smak.
Kremet cocktailsaus
Finhakk sylteagurken og bland alle ingrediensene godt sammen.
Smak til med litt fersk sitronsaft, salt og pepper.
Rekecocktail
Rens rekene og kutt mango, agurk og sjalottløk i småbiter. Skjær reddikene i tynne skiver og salaten i strimler.
Finn frem 4 glass og legg i lag med grønnsaker, reker og saus. Pynt med sitronskiver, noen ekstra fine reker og en dilldusk. Server med litt brød, om ønskelig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆