reker og scampi
«Mini» rekesuppe med reker og erter
Lag en liten shot med rekesuppe med ingefær og chili, og server den som en liten forrett eller som en del av en buffet.
50min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgreker (skrelte, ta vare på skallet!)
3 ssrapsolje (eller annen nøytral olje)
1 stkfinhakket chili
2 feddhvitløk (knust)
1 stilksitrongress (knust)
50 gingefær (finhakket)
1 stkhakket løk
1 stkgulrot (i skiver)
2 sstomatpuré
2 dltørr hvitvin
1 stklime (skall og saft)
3 dlfløte (evt. 4 hvis nødvendig)
50 gfrosne erter (tint)
1 dæsjsalt og pepper
Fremgangsmetode
Fres rekeskallet sammen med chili, hvitløk, sitrongress, ingefær, gulrot og løk i nøytral olje på høy varme i ca. 5 minutter.
Ha i tomatpureen, fres i ca. 1 minutt. Hell på hvitvinen, kok nesten helt ned. Ha på vann så det dekker. Kok opp.
La det trekke i ca. 30 minutter. Sil av. Kok ned til smakene kommer ordentlig frem.
Ha i fløten og kok den litt inn. Smak til med lime, salt og pepper.
Server i små skåler med reker og erter i bunnen, skum opp suppen, og topp med skummet.
Tips
Ha i en skvett kald melk før du skummer suppen opp med med stavmikseren. Da skummer den bedre!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆