Til hovedinnhold
reker og scampi

Sopprisotto med reker og sitron

Risotto blir som regel servert som første hovedrett (primo) uten flere tilsetninger enn parmesanost, salt og pepper. Vår variant med reker og sopp passer imidlertid godt både til lunsj og som en lett middag.

Sopprisotto med reker, sitron og vårløk i skiver servert i hvit skål på blått middagsbord. Glass med vann, og hvit kjele i bakgrunnen.

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2feddhvitløk

1stkløk

3stilkerstangselleri

2ssolivenolje

350grisottoris

1dlhvitvin

1lkyllingbuljong

1stksitron

250gsjampinjong

200greker

40gparmesan

4stkvårløk

1klypesalt

1klypesort pepper

1sssmør til steking

Fremgangsmetode

Finhakk løk, hvitløk og selleri og surr i olivenolje i ca. 1-2 minutter. Ha deretter i ris.
Tilsett hvitvin og la den fordampe. Ha i litt buljong og rør grundig. Fortsett med å tilsette litt og litt buljong, og la væsken koke helt inn mellom hver runde. Rør og fortsett kokingen på denne måten frem til risen er ferdig, ca. 15-18 minutter.
Rens soppen og skjær den i skiver. Stek i litt smør i en varm panne i ca. 2-4 minutter.
Riv skallet av sitronen og rør det inn i risen. Smak også til med litt sitronsaft. Vend i reker, parmesan, stekt sopp og finhakket vårløk.
Smak til med salt og pepper, og servér.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit