sild

Julesild med blåbær

Ingen jul uten god sild på bordet! Hvorfor ikke lage en skikkelig lekker blåbærsild til jul i år? Lag en ekstra porsjon, så har du fine gaver til alle sildeelskerne du kjenner.

Julesild med blåbær og rødløk servert på flatbrød med masse frisk dill over. I bakgrunnen står en liten hvit skål med smør til flatbrødet.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

500gsildefilet

200gfrosne blåbær

3dlvann

1 og en halvdlsukker

1dl7% eddik

1stkrødløk

15stkhele pepperkorn

1buntdill

Fremgangsmetode

Bland vann, sukker, eddik og pepperkorn i en kasserolle og kok opp.
Del rødløken i skiver og ha over i laken.
Hell bort smeltevannet fra blåbærene og ha dem over i laken. Skru av temperaturen.
Del silden i mindre biter og legg på et rent glass.
Hell laken over silda og sett kaldt i to-tre dager før de skal spises så smaken får satt seg.
Serveres med fersk dill.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit