sild
Sennepsild med eple og dill
Ingenting smaker bedre enn en lang og god julefrokost, og da hører selvfølgelig julesild med! Her får du Coop Mega-ekspertenes beste oppskrift på deilig kremet sennepsild.
15min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
1 dlgrov sennep
1 dllettrømme
1 sssukker
1 ss7% eddik
en halv dlrapsolje
2 ssdill (fersk, finhakket)
1 klypesalt og pepper
4 stkkryddersildfilet (i biter)
en halv stkeple (grønt, i terninger)
en halv stkløk (i tynne ringer)
2 ssagurkmix (ev. finhakket sylteagurk)
Fremgangsmetode
Bland sammen sennep, lettrømme, sukker, eddik, olje og finhakket dill. Smak til sausen med salt og pepper.
Skjær sildefiletene i passe store biter. Skrell eplet og del i små terninger og skjær løken i tynne ringer eller skiver.
Legg saus, sild, eplebiter, løk og agurkmiks lagvis på sterile glass. Start og avslutt med sausen. Sett på lokk og la sennepsilden godgjøre seg natten over før servering.
Sennepsild kan oppbevares opp til en uke i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆