Til hovedinnhold
skalldyr

Asiatisk pepperkrabbe i spicy saus

Asiatisk pepperkrabbe er skikkelig kosemat. Kombinasjonen av det hvite, delikate krabbekjøttet og de spicy smakene er magisk, og perfekt til krabbelaget!

Asiatisk pepperkrabbe i spicy saus, hele krabbeklør servert i mørk metallform med limebåter til. Formen står på mørk linduk, med gafler ved siden av.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

4stkkrabbeklør (store, eller 6 små)

en halvlsolsikkeolje (eller rapsolje)

8feddhvitløk

2stkrøde chili

6cmingefær

1stkliten løk

100gsmør

2ssnykvernet sort pepper

8sssoyasaus

4ssøsterssaus

2tsbrunt sukker

5dlvann (evt. litt mer hvis nødvendig )

1buntvårløk

1pottekoriander

2stklime

Fremgangsmetode

Slå den ytterste delen av krabbeklørene med en hammer til skallet sprekker opp.
Varm opp olje til høy temperatur. Hvor mye olje du trenger avhenger av hvor vid panne du bruker.
Friter krabbeklørene i oljen i to-tre minutter. Hvis du har store krabbeklør, bør du fritere en og en om gangen. La dem renne av på litt kjøkkenpapir.
Lag sausen. Finhakk hvitløk, chili, ingefær og løk og ha det i en varm panne med litt olje, smør og svart pepper. Stek under omrøring i et par minutter.
Tilsett soyasaus, østerssaus, brunt sukker og vann. La sausen småkoke til den tykner litt, cirka 10 minutter.
Ha i krabbeklørene og kok videre i cirka 5 minutter.
Dryss over hakket vårløk og koriander og server med limebåter til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit