skalldyr
Asiatisk pepperkrabbe i spicy saus
Asiatisk pepperkrabbe er skikkelig kosemat. Kombinasjonen av det hvite, delikate krabbekjøttet og de spicy smakene er magisk, og perfekt til krabbelaget!
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
4 stkkrabbeklør (store, eller 6 små)
en halv lsolsikkeolje (eller rapsolje)
8 feddhvitløk
2 stkrøde chili
6 cmingefær
1 stkliten løk
100 gsmør
2 ssnykvernet sort pepper
8 sssoyasaus
4 ssøsterssaus
2 tsbrunt sukker
5 dlvann (evt. litt mer hvis nødvendig )
1 buntvårløk
1 pottekoriander
2 stklime
Fremgangsmetode
Slå den ytterste delen av krabbeklørene med en hammer til skallet sprekker opp.
Varm opp olje til høy temperatur. Hvor mye olje du trenger avhenger av hvor vid panne du bruker.
Friter krabbeklørene i oljen i to-tre minutter. Hvis du har store krabbeklør, bør du fritere en og en om gangen. La dem renne av på litt kjøkkenpapir.
Lag sausen. Finhakk hvitløk, chili, ingefær og løk og ha det i en varm panne med litt olje, smør og svart pepper. Stek under omrøring i et par minutter.
Tilsett soyasaus, østerssaus, brunt sukker og vann. La sausen småkoke til den tykner litt, cirka 10 minutter.
Ha i krabbeklørene og kok videre i cirka 5 minutter.
Dryss over hakket vårløk og koriander og server med limebåter til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆