skalldyr
Gratinert hummer med Gruyère
Synes du det er skummelt å dele en hel hummer? Her får du tips til hvordan du deler hummer og gratinerer den i herlig sitron og Gruyère.
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
2 porsjoner
1 stkhummer (delt i to)
1 ssvårløk
2 feddhvitløk
2 sschili
en fjerdedel stksitron (saften)
en halv dlnøytral olje
75 gmeierismør
3 ssgruyère
Fremgangsmetode
Oppdeling av hummer
Stikk kniven i krysset ved halen. Bruk litt kraft for å komme gjennom skallet.
Når du har har skåret hummerhalen i to opp til hodet, snur du hummeren slik at hodet er mot deg. Skjær hodet, akkurat der det har et T-kryss, og videre til hele hummeren er delt i to på langs.
Øverst i hodet, rett bak øynene finner du en liten bruskpose som kalles paven. Dette er magesekken til hummeren, og må fjernes. Ta tak i bruskposen og dra den ut. Resten av hummeren kan spises.
Fjern til slutt tarmen, som er den grå strengen som ligger langs ryggen.
Gratinert hummer
Kjør vårløk, hvitløk, chili, sitronsaft og litt olje med en stavmikser og bland inn smør. Bland godt slik at smøret blir godt og grønt.
Smør et tynt lag med kryddersmør utover hummerkjøttet og topp med finrevet gruyère.
Gratiner hummeren et par minutter i ovnen slik at smøret smelter og osten får en gyllen skorpe.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆