skalldyr
Krabbeklør med sterk asiatisk saus
Det milde, fine krabbekjøttet i klørne tåler litt trøkk og litt smak. Disse gode munnfullene kommer til å fyke unna på skalldyrfesten eller på tapasbordet.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
krabbeklør (12-15 stk)
1 stkgul løk
3 stkhvitløksfedd
1 stkchili
5 cmfersk ingefær
1 bokshakkede tomater
2 sssoyasaus
2 sshonning (flytende)
1 stklime (saft og revet skall)
smør (til steking)
vann (1-2 dl)
salt og pepper (smak til)
Til pynt:
frisk koriander
ristede sesamfrø
vårløk (finstrimlet)
Fremgangsmetode
Stek løk, hvitløk, chili og ingefær i smør til løken er gyllen. Ha over tomater, vann, soyasaus og honning, og kok over svak varme i noen minutter.
Smak til sausen med salt, pepper og lime.
Knekk forsiktig krabbeklørne, og varm de i sausen. Servér med koriander,sesamfrø og vårløk.
TIPS
Hvis du ønsker, kan noe av sausen vendes sammen med nudler og serveres til.
Brød til å dyppe i sausen anbefales også.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆