Til hovedinnhold
skalldyr

Spicy krabbekaker med hjemmelaget chiliremulade

Det finnes ikke bedre kosemat om høsten enn deilige, sprø krabbekaker. Dyppet i spicy chiliremulade er det som å ta en kulinarisk snarvisitt til Sørstatene.

Spicy krabbekaker servert på metallfat med rødløk, salat, og hjemmelaget chiliremulade som blir øst over med skje. Stor glasskrukke med chiliremulade ved siden av krabbekakene.

40min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Krabbekaker:

1stkegg (stort, pisket)

en halvdlmajones

en halvtsWorcestershiresaus

2tssitronsaft

1tsdijonsennep

2tscajunkrydder

en fjerdedeltsmalt paprikapulver

1feddrevet hvitløk

2stilkervårløk (finhakket)

400gkrabbekjøtt (hvitt, f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)

3dlbrødrasp

en halvtssalt

en halvdlrapsolje til steking

Hjemmelaget chiliremulade:

1stkrød paprika (renset)

1stkrød chili (med frø)

1sshvitvinseddik

2sssøt sennep (grov)

en halvdlmajones

2feddrevet hvitløk

en fjerdedeltssalt

Fremgangsmetode

Krabbekaker

Bland sammen egg, majones, Worcestershiresaus, sitronsaft, sennep, krydder og revet hvitløk i en blandebolle.
Rør inn finsnittet vårløk, krabbekjøtt og 2/3 av brødsmulene. Smak til med salt. Pass på å ikke jobbe for mye med farsen.
Del krabbefarsen i 8 like store porsjoner og form til ca. 2 cm tykke kaker. Sett i frysen i 30 minutter (ev. i kjøleskapet i 4 timer eller natten over).
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Vend krabbekakene i de resterende brødsmulene og stek 4-5 minutter på hver side.

Hjemmelaget chiliremulade

Forvarm ovnen til 250˚C. Del paprika og chili i to på langs og legg med snittsiden ned på bakepapirkledd stekebrett. Sett paprikaen inn først, den tar lengst tid, totalt 30 minutter.
Legg inn chilien når det er 15 minutter igjen og stek til skinnet mørkner og begynner å boble.
La paprika og chili avkjøles noen minutter i en brødpose eller lignende. Det gjør det enkelt å dra av skinnet. Fjern frøene på chilien for en mildere remulade.
Bruk food processor eller stavmikser og kjør bakt paprika og chili sammen med hvitvinseddik, sennep, majones og hvitløk til en myk saus. Smak til med salt om nødvendig. Hvis sausen blir for sterk kan den dempes med litt sukker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit