skalldyr
Spicy krabbekaker med hjemmelaget chiliremulade
Det finnes ikke bedre kosemat om høsten enn deilige, sprø krabbekaker. Dyppet i spicy chiliremulade er det som å ta en kulinarisk snarvisitt til Sørstatene.
40min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Krabbekaker:
1 stkegg (stort, pisket)
en halv dlmajones
en halv tsWorcestershiresaus
2 tssitronsaft
1 tsdijonsennep
2 tscajunkrydder
en fjerdedel tsmalt paprikapulver
1 feddrevet hvitløk
2 stilkervårløk (finhakket)
400 gkrabbekjøtt (hvitt, f.eks. Lofoten Hvitt krabbekjøtt naturell)
3 dlbrødrasp
en halv tssalt
en halv dlrapsolje til steking
Hjemmelaget chiliremulade:
1 stkrød paprika (renset)
1 stkrød chili (med frø)
1 sshvitvinseddik
2 sssøt sennep (grov)
en halv dlmajones
2 feddrevet hvitløk
en fjerdedel tssalt
Fremgangsmetode
Krabbekaker
Bland sammen egg, majones, Worcestershiresaus, sitronsaft, sennep, krydder og revet hvitløk i en blandebolle.
Rør inn finsnittet vårløk, krabbekjøtt og 2/3 av brødsmulene. Smak til med salt. Pass på å ikke jobbe for mye med farsen.
Del krabbefarsen i 8 like store porsjoner og form til ca. 2 cm tykke kaker. Sett i frysen i 30 minutter (ev. i kjøleskapet i 4 timer eller natten over).
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Vend krabbekakene i de resterende brødsmulene og stek 4-5 minutter på hver side.
Hjemmelaget chiliremulade
Forvarm ovnen til 250˚C. Del paprika og chili i to på langs og legg med snittsiden ned på bakepapirkledd stekebrett. Sett paprikaen inn først, den tar lengst tid, totalt 30 minutter.
Legg inn chilien når det er 15 minutter igjen og stek til skinnet mørkner og begynner å boble.
La paprika og chili avkjøles noen minutter i en brødpose eller lignende. Det gjør det enkelt å dra av skinnet. Fjern frøene på chilien for en mildere remulade.
Bruk food processor eller stavmikser og kjør bakt paprika og chili sammen med hvitvinseddik, sennep, majones og hvitløk til en myk saus. Smak til med salt om nødvendig. Hvis sausen blir for sterk kan den dempes med litt sukker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆