skalldyr

Tagliatelle med krabbeklør

Høst er tid for fersk krabbe. Lag en fyldig, krydret krabberøre og legg den lagvis med fersk pasta, tomater og brokkoli stekt med hvitløk. Dette blir lett en middagsfavoritt!

Tagliatelle med krabbeklør, tomat, brokkoli og creme fraiche, servert i svart skål med limebåter og frisk dill. Skålen står på rustikk blått kjøkkenbord med ferske urter, en gryte og en morter i bakgrunnen.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

12stkkrabbeklør

2dlcrème fraîche

2sssitronsaft

1sssort pepper (knust)

3feddhvitløk (knuste)

1ssolivenolje

en halvstkbrokkoli (i små buketter)

100gcherrytomater (i båter)

1sssoyasaus

400gfersk tagliatelle

2ssolivenolje

1stkfrisk dill (bunt)

1stklime (i båter)

Fremgangsmetode

Knus krabbeklørne og rens dem. Bland klokjøttet med crème fraîche, sitronsaft og knust pepper.
Fres knust hvitløk i olivenolje. Tilsett brokkoli og fres det til den er myk. Ha i tomatbåter og soyasaus.
Kok opp rikelig med vann tilsatt 1 ss salt pr. Liter vann og kok fersk tagliatelle til al dente, ca. 3 min.
Hell av vannet. Vend pastaen med olivenolje.
Anrett alt lagvis på 4 tallerkener og topp med dill og limebåter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit