skalldyr
Tagliatelle med krabbeklør
Høst er tid for fersk krabbe. Lag en fyldig, krydret krabberøre og legg den lagvis med fersk pasta, tomater og brokkoli stekt med hvitløk. Dette blir lett en middagsfavoritt!
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
12 stkkrabbeklør
2 dlcrème fraîche
2 sssitronsaft
1 sssort pepper (knust)
3 feddhvitløk (knuste)
1 ssolivenolje
en halv stkbrokkoli (i små buketter)
100 gcherrytomater (i båter)
1 sssoyasaus
400 gfersk tagliatelle
2 ssolivenolje
1 stkfrisk dill (bunt)
1 stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Knus krabbeklørne og rens dem. Bland klokjøttet med crème fraîche, sitronsaft og knust pepper.
Fres knust hvitløk i olivenolje. Tilsett brokkoli og fres det til den er myk. Ha i tomatbåter og soyasaus.
Kok opp rikelig med vann tilsatt 1 ss salt pr. Liter vann og kok fersk tagliatelle til al dente, ca. 3 min.
Hell av vannet. Vend pastaen med olivenolje.
Anrett alt lagvis på 4 tallerkener og topp med dill og limebåter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆