Til hovedinnhold
skalldyr

Vidunderlige hjerteskjell med hvitløk og persille

Er du glad i den italienske klassikeren Spaghetti alle Vongole, vil du elske disse hjerteskjellene.

Hjerteskjell med hvitløk og persille på avlangt grått fat, servert på mørk linduk, med lyst brød i bakgrunnen.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

2ssolje

2tsfinhakket chili

2feddhvitløk

1kghjerteskjell

2dlhvitvin

3sspersille

Fremgangsmetode

Ha olje, chili og hvitløk i en dyp stekepanne med lokk og varm opp.
Når hvitløken begynner å bli gyllen og gi fra seg deilig duft, har du i skjellene og vin.
Kok opp på høy varme.
Etter to minutter, setter du lokket på pannen og lar det koke videre et par minutter til sjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Server med en gang.

Hjerteskjell er små, delikate skjell med en mild og litt søtlig smak. Kombinasjonen med hvitløk, chili og persille er helt perfekt. 

Vask hjerteskjellene

Vi har latt oss inspirere av den italienske klassikeren Spaghetti alle Vongole. Vi har byttet ut middelhavsskjellene vongole med mer hjemlige hjerteskjell. Smaken er ganske lik, men hjerteskjell vokser i sand, så det kan være lurt å skylle dem litt ekstra før bruk. La dem gjerne ligge i vann til du skal bruke dem, hvis du har mulighet til det.

Til disse hjerteskjellene kan du selvfølgelig servere spagetti, så blir retten helt lik den italienske vongole-favoritten.  Brød er også et godt alternativ.

<<PRØV OGSÅ: 7 fantastiske retter til skalldyrfesten>>

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit