skrei
Lutefisk med ertepuré
Lutefisk kan serveres på mange måter, og her får du oppskriften på nydelig tradisjonell lutefisk og lettvint ertepuré.
40min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 kglutefisk
2 sssalt
150 gbacon
10 stkpoteter
Ertepuré:
300 gfrosne erter
2 sssmør
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Legg lutefisken, gjerne delt i porsjonsstykker, på en rist over en langpanne. Strø godt med salt over og sett alt i kjøleskap i 2 timer. Dette gjør at noe av vannet i fisken trekkes ut, og du vil få et fastere resultat til slutt.
Skyll raskt av saltet og klapp fisken tørr med kjøkkenpapir. Tørk av langpannen og legg fisken i, uten rist denne gangen.
Dekk formen med aluminiumsfolie, helst uten at folien er i kontakt med fisken, og sett langpannen midt i forhåndsvarmet ovn på 200 grader over- og undervarme. La fisken steke i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen på stykkene/stykket.
Kok potetene til de er møre, ca 30 minutter, og hell av kokevannet slik at de får dampe seg tørre.
Del bacon i terninger og stek på middels varme til det er sprøstekt. Ta vare på baconfettet og server sammen med terningene.
Ertepuré
Kok opp vann i en liten kasserolle og la ertene småkoke i 5-7 minutter. Hell av kokevannet, men ta gjerne vare på 1 dl.
Ha i smør og mos ertene enten ved hjelp av en stavmikser eller en potetstapper. Smak til med salt og pepper, og tilsett eventuelt 1-2 ss av kokevannet om du vil.
Server lutefisk rett fra ovnen med ertepuré, kokte poteter og sprøstekt bacon.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆