skrei
Mandelpanert skrei med stekte grønnsaker og ertepuré
Skrei panert med mandler og øl gir fisken en sprø stekeskorpe og masse god smak, nesten som fish and chips. Uten at du trenger å trekke fram frityrgryta.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkskreifileter (uten skinn og bein)
en halv dlhvetemel
1 bokslyst øl (liten)
en halv dlstrøkavring
1 tssalt
en halv dlfinhakkede mandler
2 tsfinhakket timian
2 ssolivenolje
2 stkgulrøtter (finsnittet)
1 stkrødløk (i skiver)
1 stkbrokkoli (kun stilken)
en halv stkrød chili
Ertepuré:
300 gfrosne erter
2 sssmør
2 sslettrømme
1 tssalt (smak til)
1 tspepper (smak til)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha hvetemel og øl i hver sin skål. Bland strøkavring, salt, finhakkede mandler og timian i en tredje skål.
Legg skreifiletene først i hvetemel, så i øl og rull dem til slutt i mandelblandingen. Legg dem på stekebrettet, drypp med olivenolje og bak i ovnen i 12-15 minutter.
Ertepuré
Kok ertene møre i vann. Sil av vannet og kjør ertene til puré sammen med smør og rømme, salt og pepper.
Finsnitt gulrøtter, rødløk og brokkolistilken. Finhakk chilien. Stek grønnsakene og chili møre i en varm panne. Server panert skreifilet med grønnsaker og ertepuré.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆