skrei
Ovnsbakt skrei med sellerirotpuré og glasert sjalottløk
Nå er skreien her, og fordi sesongen er kort gjelder det å gripe muligheten. Den flotte fisken er fast og fin, og tåler litt smaksrikt tilbehør.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
700 gskrei (eller torskerygg)
1 stkbrokkoli
Sellerirotpuré:
1 stksellerirot (grovkuttet)
2 dlfløte
100 gmeierismør
1 klypehavsalt
1 klypenykvernet pepper
Glasert sjalottløk:
2 stksjalottløk (delt i to på langs)
100 gmeierismør
4 sssherryeddik
2 sssukker
Fremgangsmetode
Sellerirotpuré
Kok sellerirot i vann til den er mør, sil av vannet og kjør den glatt med en blender sammen med fløte og 100 g meierismør. Smak til med salt og pepper.
Glasert sjalottløk
Stek sjalottløken i stekepanne, tilsett 100 g meierismør, sukkeret og sherryeddiken og kok til løken er mør og har mistet den rå smaken. Dette tar ca 15 min.
Skrei
Sett ovnen på 160 °C. Del skreiryggen i fire like store deler. Tørk skinnsiden godt med tørkepapir. Legg skreibitene i en ildfast form og stek midt i ovnen til fisken er ferdig. Det tar ca. 16 min.
Del brokkoli i små buketter og kok dem i 5 min i lettsaltet vann.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆