Til hovedinnhold
skrei

Ovnsbakt skrei med sellerirotpuré og glasert sjalottløk

Nå er skreien her, og fordi sesongen er kort gjelder det å gripe muligheten. Den flotte fisken er fast og fin, og tåler litt smaksrikt tilbehør.

Ovnsbakt skrei med sellerirotpuré og glasert sjalottløk, servert på oval hvit tallerken med dampet brokkoli, ferske urter, kniv og gaffel.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

700gskrei (eller torskerygg)

1stkbrokkoli

Sellerirotpuré:

1stksellerirot (grovkuttet)

2dlfløte

100gmeierismør

1klypehavsalt

1klypenykvernet pepper

Glasert sjalottløk:

2stksjalottløk (delt i to på langs)

100gmeierismør

4sssherryeddik

2sssukker

Fremgangsmetode

Sellerirotpuré

Kok sellerirot i vann til den er mør, sil av vannet og kjør den glatt med en blender sammen med fløte og 100 g meierismør. Smak til med salt og pepper.

Glasert sjalottløk

Stek sjalottløken i stekepanne, tilsett 100 g meierismør, sukkeret og sherryeddiken og kok til løken er mør og har mistet den rå smaken. Dette tar ca 15 min.

Skrei

Sett ovnen på 160 °C. Del skreiryggen i fire like store deler. Tørk skinnsiden godt med tørkepapir. Legg skreibitene i en ildfast form og stek midt i ovnen til fisken er ferdig. Det tar ca. 16 min.
Del brokkoli i små buketter og kok dem i 5 min i lettsaltet vann.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit