Til hovedinnhold
skrei

Pannestekt skrei med brunet smør og ertestuing

Brunet smør får en fin nøtteaktig smak og passer veldig godt til skrei og annen hvit fisk. Server pannestekt skrei med ertestuing, ristede mandler, granateple og brunet smør!

Skrei med nøttesmør og ertestuing servert på grå tallerken med høy kant, og pyntet med skivede mandler og granateplefrø. Smeltet nøttesmør helles over fisken fra en sauseøse.

10min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gskrei

grovt salt

pepper

olje til steking

Brunet smør:

200gsmør

Ertestuing:

400ggrønne, frosne erter

50gsmør

1klypesalt og pepper

Til servering:

1håndfullristede mandelflak

1håndfullgranateplefrø

Fremgangsmetode

Del fisken i fire og dryss den med grovt salt. La den ligge i 20 minutter. Skyll av saltet med kaldt vann og tørk fisken med tørkepapir.
Varm litt olje i stekepannen. Stek fisken i ca. 5 minutter på middels varme. Snu den og stek den videre et par minutter til.

Nøttesmør

Skjær smøret i terninger og ha det i en kjele.
Smelt smøret på middels varme og la det småkoke mens du rører jevnlig. Når det bobler og freser godt, begynner vannet i smøret å fordampe.
Når alt vannet har fordampet, slutter det å frese og smøret begynner å skumme. Nå er det viktig å røre hele tiden. I løpet av sekunder blir smøret gyllent og får en deilig nøtteaktig aroma. Ikke la det koke så lenge at smøret blir brent.
Kle en sil med kjøkkenpapir og hell smøret gjennom silen. På den måten fjerner du bunnfallet som har samlet seg i kjelen. Øs det varme smøret over fisken.

Ertestuing

Kok opp en kjele med vann og ha i de frosne ertene. La vannet koke opp igjen, og hell av vannet. Ertene trenger bare et raskt oppkok.
Rør inn smøret til det smelter. Hvis ertepureen blir for tykk, kan du spe med litt melk, fløte eller litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.

Servering

Strø over ristede mandelflak og granateplefrø ved servering.

Tips!

Det brunede smøret kan varieres på mange måter. Kapers eller ristede nøtter gir en spennende smak til smøret. Du kan også smake til smøret med et par spiseskjeer soyasaus, finhakket ingefær og hvitløk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit