skrei
Pannestekt skrei med brunet smør og ertestuing
Brunet smør får en fin nøtteaktig smak og passer veldig godt til skrei og annen hvit fisk. Server pannestekt skrei med ertestuing, ristede mandler, granateple og brunet smør!
10min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gskrei
grovt salt
pepper
olje til steking
Brunet smør:
200 gsmør
Ertestuing:
400 ggrønne, frosne erter
50 gsmør
1 klypesalt og pepper
Til servering:
1 håndfullristede mandelflak
1 håndfullgranateplefrø
Fremgangsmetode
Del fisken i fire og dryss den med grovt salt. La den ligge i 20 minutter. Skyll av saltet med kaldt vann og tørk fisken med tørkepapir.
Varm litt olje i stekepannen. Stek fisken i ca. 5 minutter på middels varme. Snu den og stek den videre et par minutter til.
Nøttesmør
Skjær smøret i terninger og ha det i en kjele.
Smelt smøret på middels varme og la det småkoke mens du rører jevnlig. Når det bobler og freser godt, begynner vannet i smøret å fordampe.
Når alt vannet har fordampet, slutter det å frese og smøret begynner å skumme. Nå er det viktig å røre hele tiden. I løpet av sekunder blir smøret gyllent og får en deilig nøtteaktig aroma. Ikke la det koke så lenge at smøret blir brent.
Kle en sil med kjøkkenpapir og hell smøret gjennom silen. På den måten fjerner du bunnfallet som har samlet seg i kjelen. Øs det varme smøret over fisken.
Ertestuing
Kok opp en kjele med vann og ha i de frosne ertene. La vannet koke opp igjen, og hell av vannet. Ertene trenger bare et raskt oppkok.
Rør inn smøret til det smelter. Hvis ertepureen blir for tykk, kan du spe med litt melk, fløte eller litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.
Servering
Strø over ristede mandelflak og granateplefrø ved servering.
Tips!
Det brunede smøret kan varieres på mange måter. Kapers eller ristede nøtter gir en spennende smak til smøret. Du kan også smake til smøret med et par spiseskjeer soyasaus, finhakket ingefær og hvitløk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆