skrei
Pannestekt skrei med hollandaise og ertepuré
Skrei er en norsk delikatesse som må behandles med omhu. Servér skreien med en kremet hollandaise og hjemmelaget frisk ertepuré!
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gskreifilet
1 feddhvitløk
2 sssmør
1 klypesalt
2 sssolsikkeolje til steking
100 gbacon
Hollandaise:
1 dlhvitvin
2 stkeggeplommer
2 ssvann
4 sssmør
1 klypesalt og pepper
1 tssitronsaft (smak til)
Ertepuré:
600 gfrosne erter
135 gusaltet smør
1 og en halv tssalt
en fjerdedel tsnykvernet sort pepper
Fremgangsmetode
Skjær skreien i serveringsstykker og dryss med salt.
La dem ligge i 7 minutter før du skyller av saltet. Tørk stykkene lett med tørkepapir.
Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter. Ha i skivet hvitløk og smør, og snu skreistykkene. Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, etter ca. 2 minutter.
Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent.
Hollandaise
Kok hvitvin inn til en tredel, og pisk eggeplommene sammen i en bolle.
Sett bollen i vannbad og pisk inn den varme vinen. Når det begynner å tykne og ligne på majones pisker du inn vann.
Pisk inn smøret, litt om gangen. Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft.
Ertepuré
Kok opp en kjele med lettsaltet vann, kok ertene i 2 minutter.
Sil av vannet og ha ertene tilbake i kjelen, mos sammen med smør, salt og pepper. Klar til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆