Til hovedinnhold
skrei

Pannestekt skrei med hollandaise og ertepuré

Skrei er en norsk delikatesse som må behandles med omhu. Servér skreien med en kremet hollandaise og hjemmelaget frisk ertepuré!

Pannestekt skrei med hollandaise og ertepuré servert på hvit middagstallerken på dekket bord, med sprøstekt bacon og skivet hvitløk over.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gskreifilet

1feddhvitløk

2sssmør

1klypesalt

2sssolsikkeolje til steking

100gbacon

Hollandaise:

1dlhvitvin

2stkeggeplommer

2ssvann

4sssmør

1klypesalt og pepper

1tssitronsaft (smak til)

Ertepuré:

600gfrosne erter

135gusaltet smør

1 og en halvtssalt

en fjerdedeltsnykvernet sort pepper

Fremgangsmetode

Skjær skreien i serveringsstykker og dryss med salt.
La dem ligge i 7 minutter før du skyller av saltet. Tørk stykkene lett med tørkepapir.
Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter. Ha i skivet hvitløk og smør, og snu skreistykkene. Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, etter ca. 2 minutter.
Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent.

Hollandaise

Kok hvitvin inn til en tredel, og pisk eggeplommene sammen i en bolle.
Sett bollen i vannbad og pisk inn den varme vinen. Når det begynner å tykne og ligne på majones pisker du inn vann.
Pisk inn smøret, litt om gangen. Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft.

Ertepuré

Kok opp en kjele med lettsaltet vann, kok ertene i 2 minutter.
Sil av vannet og ha ertene tilbake i kjelen, mos sammen med smør, salt og pepper. Klar til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit