fisk og sjømat
Terteskjell med klassisk fyll
Terteskjell har nok tronet på mangt et spisebord opp gjennom 60- og 70-tallet. Ingen grunn til å slutte med det!
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 platerfrossen butterdeig
1 stkegg til pensling
Hvit saus med reker og fiskepudding:
2 sssmør
2 sshvetemel
2 dlmelk
1 tssalt og pepper (smak til)
50 gpillede reker
100 gfiskepudding (i biter)
1 dlerter og gulrotterninger
Fremgangsmetode
Tin butterdeigplatene. Kjevle ut en butterdeisplate og del i 4. Pensle endene med sammenvispet egg.
Bruk bunnen på en muffinsform og legg en av delene med butterdeig over. Pensle med egg. Stekes i en forvarmet ovn på ca. 200 grader til de er gyldne, i ca. 10 minutter.
Hvit saus med reker og fiskepudding
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Tilsett mel og fres godt.
Tilsett melk under omrøring. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Bland inn reker, fiskepudding og grønnsakene i sausen. Anrett i terteskjell, pynt med dill og sitron.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆