torsk
Hjemmelagede fiskepinner med remulade og råkost
Selv de som ellers ikke er så glad i fisk, elsker fiskepinner. Særlig de hjemmelagede!
45min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Fiskepinner:
600 gtorskeloin (frosset)
2 stkegg
1 dlhvetemel
3 stkbrødskiver
1 sssmør (til steking)
1 ssolje (til steking)
Remulade:
2 stkeggeplommer
2 dlrapsolje
1 sssitronsaft
1 ssfinhakket sjalottløk
2 sssylteagurk
1 ssdijonsennep
1 sskapers (hakket)
1 tssalt og pepper (smak til)
Råkostsalat:
4 stkgulrøtter
1 dlhodekål (revet)
1 dlrødkål (revet)
3 ssolivenolje
en halv sseplecidereddik
1 sshonning
1 stksitron (kun saften)
Urtemarinerte poteter:
500 gpoteter
4 ssolivenolje
1 buntFersk dill
Fremgangsmetode
Fiskepinner
La gjerne torskeloinen tine i kjøleskapet kvelden før, men kan også tilberedes frosset. Skjær fiskestykkene i ca. 2 cm tykke biter (det passer å dele hvert torskeloin på langs).
Lag brødrasp ved å tørk brødet i ovnen på 130 ˚C i ca. 15 minutter, eller rist dem i brødrister. Knus brødskivene i foodprosessor eller mortel til de får en fin konsistens.
Gjør deretter klar til panering ved å legge brødraspen i en skål, piskede egg i en annen og hvetemel i en tredje skål.
Vend fisken først i hvetemel, så i egg og så til slutt i brødrasp. Stek de panerte fiskestykkene i en varm stekepanne med olje og smør, ca. 4 minutter på hver side.
Remulade
Visp eggeplomme og sennep med en stavmikser i et par minutter.
Under kraftig visping spe på med oljen i en tynn stråle, konsistensen skal være tykk.
Bland inn sjalottløk, kapers, persille og sitronsaft. Smak til med salt og pepper
Råkostsalat
Rasp gulrot, hodekål, rødkål på et råkostjern, bland det sammen.
Bland sammen olivenolje, epleedikk, honning og sitron, bland det sammen med råkosten.
Urtemarinerte poteter
Kok potetene, la dem avkjøle litt og bland inn olivenolje og finhakket dill.
Server fiskepinnene med råkostsalat, remulade og urtemarinerte poteter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆