torsk
Hvit bacalao med safran
Skal du ha mange gjester er bacalao genialt å servere. Denne hvite bacalaoen smaker så godt at du må huske å lage mye!
45min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gklippfisk (filet/loin)
1 dlolivenolje
1 stkgul løk
4 feddhvitløk
1 stkrød chili
1 stklaurbærblad
400 gsmåpoteter
2 stkgul paprika
2 dlfiskekraft (eller fond)
2 dlhvitvin
1 dlfløte
1 klypesafran
en halv stksitron
1 klypesalt og kvernet pepper
200 goliven (grønne)
1 nevefrisk persille
Fremgangsmetode
Dagen i forveien må klippfisken vannes ut. Legg fisken i kaldt vann i et stort kar, og bytt vann tre ganger. Eller følg produsentens beskrivelse. Du kan også kjøpe ferdig utvannet klippfisk!
Finn frem en stor tykkbunnet gryte, gjerne en jerngryte. Varm olivenolje til middels temperatur. Kutt løk i tynne halvmåner, og finhakk hvitløk og chili. Blank dette sammen med laurbærblad i 5-10 minutter. Fisk ut laurbærbladet.
Del småpotetene i to og paprikaen i grove biter. Ha det over i gryta.
Tilsett fiskekraft, hvitvin og fløte. Gi det et rolig oppkok før temperaturen senkes til det bare småputrer. Legg nå i fisken delt i porsjonsbiter.
Tilsett en klype safran, saften av ½ sitron og en klype salt og pepper. La gryten småputre i ca. 30 minutter. Du kan også sette inn hele gryta i stekeovn på 180 grader i tilsvarende tid.
Rør inn grønne oliven helt mot slutten. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Server rykende varm med litt persille på toppen.
Tips!
Du kan utelate potetene i bacalaoen og servere en deilig potetmos ved siden av hvis du vil!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆