torsk
Hvit juksebacalao med lettsaltet torsk
Her bruker vi lettsaltet torsk istedenfor klippfisk, for en rask og god middag!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 ssolivenolje
500 glettsaltet torsk (renset og delt opp i biter)
400 gpotet (skrelt og skåret i tynne skiver)
1 stkstor løk (skrelt og skåret i tynne halvmåner)
3 feddhvitløk (skrelt og skåret i tynne skiver)
1 stkpaprika (gul eller rød, skåret i strimler)
5 stktomater (skåret i skiver eller båter)
1 håndfulloliven uten stein
2 dlfiskekraft (eller grønnsakskraft)
2 dlkremfløte
1 tscayennepepper
1 tspaprikakrydder
en halv tsnykvernet pepper
1 håndfullfinhakket persille (eller gressløk, til servering)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200°C.
Ha olivenolje i en ildfast form og pensle den utover slik at hele bunnen har et lag med olje.
Legg et lag grønnsaker (potetskiver, løk, hvitløk, paprika og tomat) i formen, og deretter et lag med torskebiter. Ha et lag til med grønnsaker på toppen, og gjenta lagene til alle grønnsaker og all fisk er brukt opp.
Rør sammen kraft og fløte. Krydre med pepper, cayennepepper og paprikakrydder.
Hell fløteblandingen over innholdet i formen, dekk til med aluminiumsfolie og sett den i ovnen til potetene er møre, ca. 25 minutter. (Tiden avhenger av tykkelsen på potetskivene – sjekk med en gaffel eller spiss kniv.
Ha oliven over i formen mot slutten av steketiden.
Dryss over finhakket persille eller gressløk, og servér med en frisk salat og gjerne litt brød.
Tips!
Du kan gjerne lage denne i en kasserolle i stedet om du foretrekker det. Framgangsmåten er den samme, men kok opp forsiktig, og la retten koke under lokk på lav varme til potetskivene er møre.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆