Til hovedinnhold
torsk

Juletorsk med verdens beste rotmos, dillpoteter og rødvinssaus

Juletorsk er et fortreffelig avbrekk i all den tunge julematen. Serverer du den med fløyelsmyk rotmos med spennende smak av sennep og appelsin, dillpoteter og rødvinssaus blir den en julaften verdig!

Juletorsk med verdens beste rotmos, dillpoteter og rødvinssaus servert på hvit tallerken på middagsbord med hvit duk og gullbestikk. Skål med dillpoteter i bakgrunnen.

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Juletorsk:

800gtorskeloin (gjerne med skinn)

2tssalt

1klypenykvernet pepper

en halvdlolivenolje

2stkstjerneanis

2stklaurbærblader

1stkappelsin

Rotmos:

1stksøtpotet

2stkgulrøtter

en halvstkkålrot

2skiverappelsin

2tsdijonsennep

50gsmør

en halvdlkremfløte

1klypesalt og pepper (smak til)

Dillpoteter:

800gsmåpoteter

1pottedill

50gsmør

1klypesalt og pepper (smak til)

Rødvinssaus:

2stksjalottløk

1feddhvitløk

2sssmør (+ 1 ss til montering)

1bunttimian

2dlrødvin

2dlfiskekraft

2stkstjerneanis

1stklaurbærblad

Fremgangsmetode

Juletorsk

Del torsken i porsjonsstykker på ca 200 g hver. Eventuelt kan fileten stekes hel. Salt fisken godt og la den ligge i 20-30 minutter. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av.
Skjær av appelsinskallet, kun det oransje, og legg i en ildfast form sammen med stjerneanis og laurbærblad. Legg fiskestykkene over og drypp olivenolje over. Krydre fisken lett med nykvernet pepper.
Stekes ved 150 grader i 15 minutter. La fisken hvile litt før servering.

Rotmos

Skrell rotgrønnsakene og del i terninger. Kok mørt. Legg et par appelsinskiver i kokevannet.
Hell av vannet og appelsinskivene. Mos grønnsakene med en potetstapper eller stavmikser. Tilsett sennep, smør og fløte.
Smak til med salt, pepper en litt saft fra appelsinen.

Dillpoteter

Kok eller damp småpotetene. Koketid avhenger av størrelse på potetene. Ca 10-15 minutter.
Finhakk dill. Rør smør og dill inn i de varme potetene. Topp med litt salt og nykvernet pepper.

Rødvinssaus

Finhakk sjalottløk og hvitløkfedd til det er nesten som en puré. Stek løken blank i smør i en liten kasserolle.
Legg i timiankvasten, stjerneanis og laurbærblad.
Tilsett rødvin og fiskekraft. Kok sausen inn til den er halvert.
Plukk ut timiankvasten, stjerneanis og laurbærblad. Pisk inn 1 ss kaldt smør. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit