torsk
Klassisk bacalao med paprika
En god bacalao er full av deilige smaker og perfekt når du trenger noe varmt og godt til middag. Lag gjerne bacalao når du skal ha mange til bords.
1t 10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
8 stkstore poteter
1 dlExtra virgin olivenolje
1 stkløk (i tynne skiver)
4 feddhvitløk (finhakket)
2 bokserhakkede tomater
1 glasssorte oliven
1 glassgrillet paprika (flådde)
600 gklippfisk (ferdig utvannet, frossen eller fra kjøledisk)
1 tssalt og pepper (etter smak)
1 håndfullpersille (hakket, til pynt)
Fremgangsmetode
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i 10 minutter.
Ha olje i en tykkbunnet gryte. Tilsett løkskivene og surr på medium varme til løken er myk.
Tilsett hvitløk og tomater. La dette småkoke i ca. 10 minutter under omrøring.
Legg potetskivene, oliven og paprika i gryten. La dette småkoke i ca. 30 minutter under lokk.
Fiskestykkene legges på toppen av gryten. Sett på lokk og la fisken trekke i ca. 15 minutter.
Juster smaken med salt og pepper. Pynt med persille og server litt av alt i gryten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆