torsk
Krydderbakt torsk med sprøstekt chorizo og bakt søtpotet med oliventapenade
Gi juletorsken litt kryddersterkt følge. Torsk får mer smak og litt mer krutt når fisken bakes i ovnen med pepper og fennikel, og serveres med kryddersterk chorizopølse og salt oliventapenade.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Krydderbakt torsk:
4 bitertorskeloin (160 gram per porsjon)
1 ssmeierismør
1 tshel sort pepper
1 tsfennikelfrø
Ovnsbakt søtpotet med oliventapenade:
2 stksøtpotet
150 gsorte oliven (hakket)
3 ssgod olivenolje
1 stkfinhakket sjalottløk
2 stkfinhakket hvitløksfedd
1 tssitronsaft (smak til)
1 klypemalt sort pepper
Sprøstekt chorizo:
50 gchorizo
2 stilkerfrisk timian
Fremgangsmetode
Ovnsbakt søtpotet
Vask søtpotetene, del i to eller tre avhengig av størrelsen på poteten, og legg dem i en ildfast form. Stek dem i ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Mens potetene står i ovnen lager du tapenaden.
Oliventapenade
Kjør oliven, olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sitronsaft og pepper til en jevn masse med stavmikser eller blender.
Krydderbakt torsk
Rist hel pepper og fenikkelfrø i tørr panne og knus dem i en morter eller lignende.
Legg torskebitene i en ildfast form med litt smør, bre over krydderblandinen og stek i ovnen på 150 grader, i ca. 15 minutter.
Sprøstekt chorizo
Skjær chorizo i skiver og stek den sammen med litt timian i en varm panne til pølseskivene er sprøstekt.
Servering
Legg krydderbakt torsk på en tallerken, strø over chorizo og gjerne litt frisk timian. Legg noen biter søtpotet på tallerkenen og bre oliventapenade over.
Pynt gjerne med tynne skiver av fritert søtpotet for å gjøre retten enda mer festfin!
Tips!
For å få enda mer smak i fisken og et fastere stykke, kan man salte med grovt salt i ca. 15 minutter. Skyll deretter av i kaldt vann og tørk fisken lett med kjøkkenpapir før du brer over krydderblandingen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆