torsk
Ovnsbakt torsk med bacon og ertemos
Ovnsbakt torsk med bacon og ertemos er restaurantmat du lager selv - i en fei.
25min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkstore poteter
1 sssmør
1 stkPotte frisk persille
2 pkfrossen torskeloin (Findus torsk gourmet)
1 sssalt
en halv sspepper
2 ssolivenolje
1 pkfrosne grønne erter
4 ssmager kesam
2 stkhvitløkfedd
200 gbacon i biter (smårettbacon)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 grader. Tin torskefiletene og legg i en ildfast form.
Krydre fisken med 1 ts salt, ½ ts pepper og 2 ss olje. Stek i ovn i 10-15 minutter.
Del hver av de 4 store poteter i 4 biter og kok i lettsaltet vann til møre (ca. 15 minutter). Stek dem så i 1 ss smør hvis du vil. Finhakk 1 potte frisk persille og dryss over.
Kok ertene i ca. 5 minutter. Hell av vannet og mos ertene med 4 ss kesam. Press i 2 hvitløkfedd og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Stek 200 g baconbiter i panne til sprø.
Ha bacon over ovnsbakt torsk, og server med poteter og ertemos.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆