torsk
Sitrondampet torsk med poteter og cherrytomater
Dampet torsk blir enda bedre med sitron, hvitvin og hvitløk. De skivede potetene dampes i samme gryte, og sammen med cherrytomater og et dryss røstede pinjekjerner blir dette en kjempegod fiskemiddag!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gtorskefilet i porsjonsstykker
4 stkstore poteter (i tykke skiver)
4 ssolivenolje
1 stkrødløk (i skiver)
2 feddfinhakket hvitløk
1 dltørr hvitvin (eller eplejuice)
1 stksitron (saften)
3 dlfiskebuljong
1 klypesalt og pepper
1 dlpinjekjerner
12 stkcherrytomater
2 stilkerfrisk timian
Fremgangsmetode
Stek først potetskivene litt i olje i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk. La det surre på middels varme, løken skal bli blank, ikke brun. Hell på vin, sitronsaft og buljong. La det småkoke under lokk i ca 10 minutter.
Legg i fiskestykkene og la dem dampe under lokk 7–8 minutter. Krydre med salt og pepper.
Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne. Del tomatene i to og la dem bli varme i pannen.
Anrett alt i store, dype tallerkener med pinjekjerner, tomater og timian på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆