Til hovedinnhold
torsk

Sitrondampet torsk med poteter og cherrytomater

Dampet torsk blir enda bedre med sitron, hvitvin og hvitløk. De skivede potetene dampes i samme gryte, og sammen med cherrytomater og et dryss røstede pinjekjerner blir dette en kjempegod fiskemiddag!

Torsk med sitron og pinjekjerner servert i hvit skål med cherrytomater og friske urter på toppen. Skålen står på et hvitt middagsbord med bestikk ved siden av og vannglass i bakgrunnen.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600gtorskefilet i porsjonsstykker

4stkstore poteter (i tykke skiver)

4ssolivenolje

1stkrødløk (i skiver)

2feddfinhakket hvitløk

1dltørr hvitvin (eller eplejuice)

1stksitron (saften)

3dlfiskebuljong

1klypesalt og pepper

1dlpinjekjerner

12stkcherrytomater

2stilkerfrisk timian

Fremgangsmetode

Stek først potetskivene litt i olje i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk. La det surre på middels varme, løken skal bli blank, ikke brun. Hell på vin, sitronsaft og buljong. La det småkoke under lokk i ca 10 minutter.
Legg i fiskestykkene og la dem dampe under lokk 7–8 minutter. Krydre med salt og pepper.
Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne. Del tomatene i to og la dem bli varme i pannen.
Anrett alt i store, dype tallerkener med pinjekjerner, tomater og timian på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit